Podobało się?

Zawsze staramy się aby Wasz pobyt był jak u rodziny na wsi a wspomnienia zostawały na długo :) Jeżeli macie chwilkę czasu i ochotę pomóc innym w znalezieniu dobrego miejsca na odpoczynek z dziećmi to prosimy o opinię.

A jeżeli uważasz, że coś było nie tak – powiedz na miejscu, zadzwoń lub napisz maila.  Postaramy się to poprawić! Wasze opinie są dla nas bardzo ważne i pomagają nam rozwijać Kowalowe Wzgórze tak, aby zawsze spełniało Wasze oczekiwania.

Używając tego formularza można dodać opinię poniżej na naszej stronie. Jeszcze raz dziękujemy i do zobaczenia!

Dzieciochatki

TripAdvisor

Poznaj opinie naszych Gości

72 Komentarze. Dodaj nowy

  • Pobyt na wsi

    Było bardzo fajnie polecam innym, ładna okolica mili gospodarze.

    Odpowiedz
  • Wypoczynek

    Polecamy! Pyszne jedzenie, mili gospodarze, klimat sprzyjający wypoczynkowi.

    Odpowiedz
  • Cudnie

    serdecznie dziękuję gospodarzą za wspaniale spędzony czas w ich gospodarstwie… jedzienie rewelacyjne!!!!!! (mega śniadania, domowe jedzonko, przepyszny obiad, domowe bułeczki), atmosfera cudowna czułam sie jak u dobrych starych znajomych!!!! Pani Kasi

    Odpowiedz
    • Kowalowe Wzgórze
      07/05/2014 21:31

      Staramy się jak możemy. Ciesze się, że się podobało. Zapraszam ponownie.
      Kasia.

      Odpowiedz
  • Łukasz i Marta
    07/05/2014 11:12

    Majówka

    Ekstra zorganizowany sylwester oraz pobyt.Jedzienie jak w domu,wspaniały klimacik.Gorąco polecam niezdecydowanym.Pozdrowienia dla gospodarzy!!

    Odpowiedz
  • Ewelina i Bartek
    07/05/2014 11:19

    Extra pobyt!!!

    Bardzo polecamy noclegi “u Kowala” . Mimo krótkiego pobytu wiemy, że na pewno tu wrócimy!Jesteśmy bardzo zadowoleni. Cisza, spokój, relaks, zwierzątka i atmosfera pierwsza klasa. Pozdrawiamy i do zobaczenia :D

    Odpowiedz
  • Z MAZUR W GÓRY

    Idealne miejsce jako baza wypadowa, gospodarze bardzo dbają o dobrą atmosferę, integrację gości; na miejscu jest dużo atrakcji dla dzieci, starsi mogą łowić ryby lub się resetować. Pozdrawiamy & do zobaczenia za czas jakiś!

    Odpowiedz
    • Kowalowe Wzgórze
      25/07/2014 15:23

      Serdecznie dziękujemy za miły komentarz, pozdrawiamy i ściskamy mocno. Do zobaczenia.

      Odpowiedz
  • Anka i Tomek z Julką i Sarą
    30/07/2014 07:27

    Dziękujemy:)

    Miejsce urokliwe, Gospodarze cudowni, świetna atmosfera !!! Człowiek czuje sie jak u siebie:) Dla każdego cos miłego- plac zabaw dla dzieci, zwierzątka, staw, w którym mozna połowić rybki, wielka trampolina :)…a w promieniu 50 kilometrów duuuużo do zobaczenia:) 10 dni minęło stanowczo za szybko…
    Kasiu, Jarku, wielkie dzięki:) Pozdrawiamy

    Odpowiedz
    • Kowalowe Wzgórze
      30/07/2014 15:18

      Dziękujemy Wam serdecznie za wspaniałe słowa, które napełniają nas energią do dalszego działania. Pozdrawiamy pa.

      Odpowiedz
  • Podziękowania
    Bardzo dziękujemy za gościnne przyjęcie.
    Pokoje godne polecenia, zadbane. Czysto. Pościel pachnąca praniem. Miejsce godne polecenia. Bardzo mili gospodarze.
    Ola z Poznania

    Odpowiedz
    • Kowalowe Wzgórze
      31/07/2014 23:16

      Dziękujemy serdecznie za pozytywna ocenę naszego gospodarstwa i ciepłe słowa, pozdrawiamy i zapraszamy – Kasia i Jarek

      Odpowiedz
  • Krzysztof
    01/08/2014 10:53

    Podziękowania

    Świetne miejsce na wypoczynek dla całej rodziny. Przemili gospodarze, zaplecze do zabawy i sportu. Dogodna lokalizacja.
    Bardzo dziękujemy!
    Krzysztof z Poznania

    Odpowiedz
    • Kowalowe Wzgórze
      01/08/2015 13:14

      Dziękujemy za miły wpis, będziemy wzbogacać naszą ofertę agroturystyczne, żebyście chcieli wrócić do nas za rok ! Pozdrawiamy

      Odpowiedz
  • Ewa i Tomek
    05/08/2014 07:41

    POLECAMY!!!!!!!

    To jest dokładnie to, czego szukaliśmy od lat!!!! Nigdy i nigdzie podczas urlopu nie czujemy się tak wspaniale jak „U Kowala” i nigdzie tak nie wypoczywamy! Byliśmy tu dwa razy i wybieramy się po raz kolejny w przyszłym roku :-) Gospodarze są przemili. Mocno angażują się, aby wszyscy czuli się dobrze, jak u siebie w domu. Jakimś cudem :-) przyciągają też do siebie fantastycznych wczasowiczów, a więc wieczorami miło spędza się czas w wesołym gronie, na rozmowach, wspólnym ognisku, grillu czy rozgrywkach sportowych. Posiłki są swojskie, zdrowe, a co równie ważne tak pyszne, że nawet niejadki mają apetyty. Nasze dzieci też nigdy nie narzekają na nudę. Jest tu bardzo dobrze i bezpiecznie wyposażony plac zabaw i zawsze jest się z kim bawić :-) Zawiązują się nawet małe przyjaźnie :-) Jednym słowem dzieci nigdy nie chcą wyjeżdżać z Kamieńca do domu (my zresztą też), a w drodze powrotnej pytają kiedy przyjedziemy tam następnym razem. Z czystym sumieniem polecamy wypoczynek w Kamieńcu „U Kowala” i już tęsknimy za spotkaniem w przyszłym roku!!!!!!!

    Odpowiedz
    • Kowalowe Wzgórze
      05/08/2014 17:11

      Ewciu i Tomku dziękuję za te piękne słowa! Jesteśmy naprawdę szczęśliwi, że nasze gospodarstwo daje naszym gościom tyle radości. Pozdrawiamy Was serdecznie i zapraszamy. PS. Julia i Zuzia bardzo często wspominają Michała i Amelie.

      Odpowiedz
  • Ewa i Piotr z Natalką i Mateuszem
    05/08/2014 22:01

    Fajnie spędzone wakacje :)

    Chcesz się zrelaksować, wyciszyć, pooddychać świeżym powietrzem? A może masz chęć posmakować pysznych, maślanych bułeczek ze swojskim twarogiem? Jeśli tylko masz na to ochotę, to koniecznie odwiedź gospodarstwo agroturystyczne „U Kowala”. Tam znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz do szczęścia :) My wyjeżdżaliśmy z ogromnym żalem i smutkiem, że musimy opuścić tak cudowne miejsce i wspaniałych gospodarzy.
    Kasiu i Jarku, dziękujemy Wam za wszystko. Za rok do Was wracamy, ponieważ obiecaliśmy to naszym dzieciom, które również były zachwycone pobytem w Waszym gospodarstwie. Wcale im się nie dziwię, w końcu zafundowaliśmy im coś w rodzaju kolonii z rodzicami. A oto jak nasz syn wypowiedział się na temat pobytu u Was:
    „Fajny hotel i apartamenty. Jest kotek, piesek, krowa, kury, świnki, Xbox, plac zabaw i dużo fajnych atrakcji, dlatego właśnie przyjedziemy tu za rok. To były najlepsze wakacje w moim życiu!”
    Nic dodać, nic ująć ;)
    Jeszcze raz dziękujemy i do zobaczenia za rok :)

    Odpowiedz
    • Kowalowe Wzgórze
      08/05/2014 23:07

      Serdecznie dziękujemy za wpis, ogromnie się cieszymy i nie możemy się już doczekać kolejnego spotkania z Waszą wesoła rodzinka.

      Odpowiedz
  • Asia i Adam
    07/08/2014 14:44

    Fantastyczne miejsce :)

    Agroturystyka “U Kowala” to miejsce położone w pięknej okolicy, gwarantującej ciszę i spokój, pełne ciepła i rodzinnej atmosfery. Pokoje są wygodne i gustownie urządzone, dla dzieci przygotowano pełen atrakcji plac zabaw – nie sposób by się tam nudziły! W tym roku odwiedziliśmy Kamieniec po raz pierwszy, ale wiemy, że będziemy tam wracać :) Każdego ranka witał nas obficie zastawiony stół, pełen przysmaków, przygotowanych przez właścicieli: wędlin, serów, dżemów własnego wyrobu – nasz plan zrzucenia kilku zbędnych kilogramów z góry został skazany na niepowodzenie! Wieczorami mogliśmy skorzystać z grilla i upiec własnoręcznie złowione pstrągi – zajadał się nimi nawet nasz syn-niejadek ;) A na koniec dziękujemy naszym gospodarzom, którzy stworzyli to miejsce i dzięki swojemu uśmiechowi, życzliwości i otwartości sprawiają, że chce się tam wracać. Pozdrawiamy Was serdecznie :)

    Odpowiedz
  • Natalia i Michał
    12/10/2014 18:24

    Koniecznie odwiedzić !

    Super miejsce !
    Przede wszystkim właściciele to przemili ludzie ! Bardzo gościnni i pozytywnie nastawieni do gości. Dbają o każdy szczegół. Było nas 13 osób – każdy wyjeżdżał z uśmiechem i chęcią ponownych odwiedzin tego urokliwego miejsca. Przyroda,zwierzęta,dom, wyposażenie i tradycyjne, przyrządzone z własnych wyrobów jedzenie – we wszystko włożone dużo, dużo serca. Pozdrawiamy Natalia i Michał z Wrocławia ( 11.12.14 )

    Odpowiedz
  • Grażyna
    28/10/2014 16:45

    Godne polecenia!

    Miejsce naprawdę godne polecenia!
    Spędziliśmy tu, liczną grupą, uroczy weekend. Jedzenie wyśmienite – to prawdziwa agro – świeżutkie i wszystkiego pod dostatkiem. Na śniadanie, poza suto zastawionym stołem – dodatkowo racuchy i sernik. A masło jakie zaserwowali – no palce lizać – prosto z kobiałki, ubite przez mamę sympatycznej pani Kasi. Jest miejsce na grilla i ognisko. W stawie rybki do złowienia. No i jeszcze taka romantyczna historia poznania gospodarzy mieszczuchów… Kto tu przyjedzie NIE POŻAŁUJE!! My z pewnością jeszcze tu wrócimy. Grażyna i Piotrek.

    Odpowiedz
  • piękne miejsce

    Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu u Państwa pozdrawiamy

    Odpowiedz
  • Krzysztof
    11/03/2015 17:00

    Przepiękny ośrodek

    Przepiękne miejsce na urlop. Mam nadzieje, iż przy najbliższej okazji, będziemy na naszym serwisie turystycznym Travelovo opisywać najbliższe okolice, a wtedy z całą pewnością wspomnimy także o waszej ofercie, po krótce ją przedstawiając naszym czytelnikom.

    Odpowiedz
  • Maria i Grzegorz
    30/06/2015 08:14

    Urocze miejsce nie tylko dla miłośników wiejskich uroków. Jest tu wszystko: stylowe pokoje z ich pełnym wyposażeniem, pokój z bilardem,lotkami i piłkarzykami, na zewnątrz stosowne miejsce do biesiadowania oraz plac zabaw dla dzieci. Całość dopełniają konik “powsinoga” , ogromny przyjazny pies, wesołe kotki i poranne ku-ku-rykuuu!
    Bezproblemowi Gospodarze to przesympatyczni ludzie. Pełni wrażeń z pobytu w Kotlinie Kłodzkiej gorąco to miejsce polecamy.

    Odpowiedz
  • Edyta i Piotr z rodziną
    27/07/2015 11:48

    Super miejsce na wypoczynek

    Naszym zdaniem największym atutem tego miejsca są gospodarze. Niezwykle otwarci, sympatyczni młodzi ludzie z pasją. Dokładają wszelkich starań, żeby goście byli zadowoleni.
    Samo miejsce to cichy zielony zakątek, polecamy szczególnie dla rodzin z dziećmi – sporo miejsca do zabawy. Pokoje czyste, zadbane, ładnie urządzone.
    Z czystym sumieniem możemy polecić. :-)
    Pozdrowienia dla Kasi i Jarka

    Odpowiedz
    • Kowalowe Wzgórze
      27/07/2015 18:44

      Serdecznie dziękujemy za miłe słowa, i oczywiście zapraszamy Was ponownie. Pozdrowienia dla Ani i Wiktorii.

      Odpowiedz
  • super miejsce

    Bardzo dobre miejsce na wakacje z dziećmi. Ładny plac zabaw- dzieci wolały się bawić na podwórku, a nie chodzić po górach ;)
    Pokoje zadbane i przytulnie urządzone, gospodarze i bardzo mili i pomocni. Polecamy!!!

    Odpowiedz
    • Kowalowe Wzgórze
      22/08/2015 20:02

      Bardzo miło było nam Was Gościć. Dziękujemy za liczne komplementy :) Pozdrawiamy.

      Odpowiedz
  • Magda, Michał i Miłosz
    01/09/2015 09:40

    Dziękujemy :) i Polecamy !!!!!
    Cudowne miejsce :) i dzięki gościnności Gospodarzy (Kasi i Jarka oraz ich super córeczek Julii i Zuzi) każdy z gości czuje się u nich jak w pięciogwiazdkowym hotelu. Bardzo fajne pokoje (dla niedowiarków – zdjęcia na stronie internetowej w pełni nie oddają standardu i komfortu pokojów, w rzeczywistości jest jeszcze lepiej:)). Fajne otoczenie, gdzie chwilę wytchnienia znajdzie każdy dorosły (hamaczek, leżaki, grill, ognisko itp.), a dzieciaki i te mniejsze i te trochę większe mają mnóstwo atrakcji (plac zabaw, trampolina, stół bilardowy itp.), a Wy drodzy rodzice wtedy możecie spokojnie wypoczywać:) BEZCENNE:)
    I pamiętajcie, że U Kowala warto wykupić sobie śniadania – Pychotka :). Gospodarze nie żałują Gościom kulinarnej gościnności.

    I tak moglibyśmy dużo dłużej zachwalać i dziękować, ale myślę, że sami chętnie się Państwo o tym przekonacie przyjeżdżając do Kasi i Jarka, a później jesteśmy przekonani, że sami zamieścicie pozytywną opinię.

    Polecamy i zachęcamy do odwiedzenia U Kowala. NAPRAWDĘ WARTO:)

    Ps. Gospodarze też okazali nam bezcenną pomoc gdy byliśmy w kłopocie – gdy zepsuł nam się samochód. Jeszcze raz dzięki!

    Odpowiedz
  • Wakacje

    Spędziliśmy tu bardzo miło dwa tygodnie. Jest to bardzo dobra baza wypadowa do zwiedzania ciekawych okolic i zabytków. Właściciele tworzą rodzinną atmosferę. Zwłaszcza swojskie jedzenie, a w szczególności racuchy robione przez mamę pani Kasi, którą serdecznie pozdrawiamy, bardzo nam smakowały. Apartament zastaliśmy czysty i zadbany. Serdecznie polecamy.

    Odpowiedz
  • Sielska-anielsko

    Gościliśmy się u kowala w grupce ok 20 osób – i akurat mojej rodzince przypadł przepiękny wiejski apartament z huśtawką – dzieciaki były przeszczęśliwe. Miejsce na ognisko, grila, bilard, x-box i świetny plac zabaw. Naprawdę serdecznie polecamy))

    Odpowiedz
  • Super miejsce!!!

    Kilka powodów dla których warto tu przyjechać (a potem wrócić):
    1) “meta” – cicho, czysto, śliczne pokoje, parking, internet, prawdziwa agroturystyka!
    2) lokalizacja – obiekt położony kilka km od Kłodzka, w małej, cichej wiosce Kamieniec. Idealne miejsce dla ceniących sobie spokój i ciszę, rodzin z dziećmi (takich jak my) a zarazem idealne miejsce wypadowe!
    3) atmosfera – przesympatyczni gospodarze: Kasia i Jarek – pozdrawiamy!!!
    ps. dzieci pozdrawiają Vistulę i Malwinkę:)

    Odpowiedz
    • Kowalowe Wzgórze
      29/08/2015 19:35

      Serdecznie dziękujemy za opinie. Mamy nadzieję, że jeszcze nas odwiedzicie! Pozdrawiamy.

      Odpowiedz
  • Ирина
    10/11/2015 13:14

    Ирина, Игорь, бульдожка Мария

    Благодарим Екатерину и Ярослава за замечательное время. которое мы провели в их прекрасном доме! Очень радушные хозяева, отличный номер, замечательная природа создают прекрасную атмосферу для незабываемого отдыха !!! Наша бульдожка Мария , тоже, была очень счастлива. Ей удалось погоняться по полям и лугам, пообщаться с Мальвиной , Вистулой и маленьким черным котиком. Лучшие пожелания для Вашей семьи и удачи в делах!!!

    Odpowiedz
  • Kasia i Jurek
    27/01/2016 18:18

    Kasiu, Jarku, dziękujemy Wam za gościnę i wspaniałą, ciepłą, domową atmosferę, którą tworzycie w Waszym pensjonacie. Nasze dzieci nie chciały wyjeżdżać z Kowalowego Wzgórza :)! Baaaaardzo nam się u Was podobało. Wasze domowe wędliny powaliły nas na kolana :), w sklepie takich kupić się nie da. Polecamy to miejsce każdemu, kto szuka odpoczynku i ciszy w pięknie położonej agroturystyce!
    Żal było wyjeżdżać. Pozdrawiamy Was i do zobaczenia.

    Odpowiedz
  • Cudownie :) Spędziliśmy w Kowalowym Wzgórzu Święta Bożego Narodzenia dużą, trzypokoleniową rodziną. Wszyscy czuliśmy się bardzo komfortowo i … domowo – właściciele przemili, robią wszystko, aby każdy gość czuł się u Nich swobodnie, ale też wspaniale ugoszczony. Pokoje bardzo ładne, wygodne, jedzenie – przepyszne. A samo miejsce to wygodna baza wypadowa. Zamierzamy powrócić latem – to wymarzone miejsce na wakacje z dziećmi :) Kasiu, Jarku, Dziewczynki – pozdrawiamy i dziękujemy za wszystko,
    Ania, Krzyś, Gabi & Tymek

    Odpowiedz
  • Wakacje – sierpień 2015

    Cudowne miejsce, wspaniałe otoczenie, smaczne jedzenie. I najważniejsze to wspaniali, otwarci i bardzo przyjacielscy Gospodarze.
    Kasiu i Jarku serdecznie dziękujemy za atmosferę, troskę i dobrą zabawę. Z całą pewnością kiedyś zawitamy u Was ponownie.
    Gorące pozdrowienia od całej naszej brygady i oczywiście od ulubieńca – Tofika. Duża buźka.

    Odpowiedz
  • Świetne miejsce, szczególnie na pobyt z dziećmi, domowa atmosfera, dobre warunki, opcjonalne posiłki pycha, również wygodna baza wypadowa – duży “Like”. Polecam! :-)

    Odpowiedz
  • Wspaniałe miejsce, cudowni gospodarze, przepyszne jedzenie, przepiękny dom i pokoje. Brak jakichkolwiek zastrzeżeń. Cudowne miejsce na pobyt z dziećmi – bawią się doskonale i są tutaj szczęśliwe. Dopiero wróciłam, a chciałabym być znowu. Głębokie pokłony dla Pani Kasi i Pana Jarka oraz w szczególności dla Mamy P. Kasi.
    Wnuczka pyta, czy zrobię jej takie pyszne “placki”. Spróbuję. I ten pyszny swojski ser, masło, wędliny. Piękny plac zabaw. Jesteśmy oczarowane i gorąco wszystkim polecamy. Ciekawe jak czuje się Juleczka i gorące uściski i buziaczki dla Zuzi. Prawdopodobnie zawitamy do Was szybciej niż się spodziewacie. Gorące pozdrowienia od babci w wnuczką Lenką.

    Odpowiedz
  • Beata i Darek z Wrocławia
    01/04/2016 20:51

    Kasiu i Jarku,
    jeszcze raz dziękujemy wam za super Wielkanoc. I za czas, który nam podarowaliście. Nam brakuje czasu na wszystko. A u Was mogliśmy zapomnieć o tym “deficycie”.
    Macie super wygodne łóżka !!! Przynajmniej to, na którym spaliśmy. A spaliśmy jak niemowlaki.
    Macie super jedzenie. Takie swojskie i … kaloryczne. Ale teraz przynajmniej mamy z co zrzucać :)
    Macie super atmosferę. Taką … ciepłą.
    I w ogóle jesteście bardzo pozytywnie zakręceni.

    Już się cieszymy na kolejną wizytę u Was.

    Odpowiedz
  • Katarzyna
    09/05/2016 08:20

    Wspaniałe miejsce. Śliczne pokoje, super ogródek z myślą o dzieciakach, bardzo ciepła atmosfera. No i zwierzaki , które były ogromną atrakcją dla malucha, który pierwszy raz je widział .

    Odpowiedz
  • Małgorzata Topolska
    20/06/2016 13:06

    Fantastyczna oaza dla rodzin z dziećmi! Było tak cudownie, że wszystkie plany o zwiedzaniu okolic przegrały z placem zabaw, trampoliną i oczywiście leżaczkami :) Polecamy Apartament Wiejski – przestronny a jednocześnie przytulny z widokiem na plac zabaw. Już tęsknimy za śniadankami, obiadkami i ciastem drożdżowym (pyszotka) – szkoda, że nie zabraliśmy trochę białego sera :D Wszystkim już rozsyłam linki i zachęcam do przyjazdu – my rezygnujemy z morza i wracamy we wrześniu :) Kasiu, koniecznie zamieść zdjęcia na stronie z dojenia Malwiny i ubijania masła! …super spędzony urlop! Dodam, że Miki pierwszy raz jechał na koniu, mój mąż pierwszy raz pił naturalną maślankę a ja po dwudziestu pięciu latach znowu huśtałam się na “koniku” :D Tu wszyscy wracamy do dzieciństwa!

    Odpowiedz
  • Marta i Rafał Sokołowscy
    07/07/2016 11:39

    Niezwykle urokliwe miejsce! Atmosfera, którą stworzyli sympatyczni gospodarze, sprawiła, że czuliśmy się niemal jak u siebie w domu. Dzieci czuły się tam fantastycznie, nie tylko z uwagi na bogato wyposażony plac zabaw, ale również możliwość kontaktu ze zwierzętami (malutkie kotki oraz krowa, którą syn doił aż 3 razy :-). Jedzenie było wyśmienite, domowe, bardzo smaczne i w ogromnych ilościach, a smak placków drożdżowych serwowanych na śniadanie będziemy wspominać jeszcze długo. Gospodarze dbają o dobrą atmosferę, zorganizowano ognisko z kiełbaskami, wspólne dojenie krowy (każde dziecko dostało własne wiaderko) oraz przejażdżkę na koniku. Apartament wiejski, który zajmowaliśmy, był wygodny i gustownie urządzony, aneks kuchenny wyposażony był we wszystkie podstawowe sprzęty kuchenne. Ponadto, Kowalowe Wzgórze jest świetną bazą wypadową do zwiedzania okolicy (blisko Kłodzko i Polanica Zdrój). Z ogromnym smutkiem opuszczaliśmy to miejsce, ale jesteśmy zdecydowani wrócić tam w następnym roku. Pozdrawiamy serdecznie wspaniałym gospodarzy i przesympatyczne mamy pani Kasi! Ps. Syn po pobycie u Was tak pokochał wieś, że chce zostać farmerem :-)).
    Marta i Rafał Sokołowscy z Frankiem i Jasiem

    Odpowiedz
  • Graża Bartosz Alicja i Olaf
    10/07/2016 22:41

    Jedno z najpiękniejszych miejsc, w których spędzaliśmy wakacje. Miejsce całkowicie podporządkowane dzieciakom i łasuchom. Pyszne jedzonko (o zgrozo bez limitów!!!), mnóstwo atrakcji na miejscu i do tego idealna baza wypadowa, jeżeli lubicie pozwiedzać. Kasia, Jarek, Julka i Zuzia okazali się być tak ciepłymi i serdecznymi istotami, że na pewno wrócimy!!! Polecamy z całego ???? serca!!!

    Odpowiedz
  • Anna, Paweł i Alek
    06/08/2016 21:49

    Na pewno jednym z największych atutów tego miejsca są sami gospodarze. Otwarci, mili, pomocni. Do tego przepyszne jedzenie bez limitu (teraz czas na odchudzanie????) i liczne atrakcje wieczorne dla dzieci. Nasz synek jest jeszcze za mały, żeby w pełni skorzystać z dobrodziejstw tego miejsca, ale generalnie atrakcji dla dzieci jest dużo, w tym takie nietypowe jak dojenie krowy czy ubijanie masła. Sam apartament lawendowy, który zajmowaliśmy, jest bardzo funkcjonalny i spokojnie mógłby pomieścić większą rodzinkę. Na pewno to jest miejsce godne polecenia!

    Odpowiedz
  • Cudowni gospodarze! Najlepsi gospodarze jakich do tej pory miałam okazję spotkać, a bardzo dużo podróżuję. Ludzie przesympatyczni, pomocni, uśmiechnięci. Miałam okazję przebywać u Kowala pięć dni. Ośrodek pozytywnie mnie zaskoczył. Czysto, widać że właściciele włożyli wiele pracy i serca. Na pochwałę zasługują detale w postaci świeczek, obrazków. Takie elementy sprawiają, że czuliśmy się jak w domu. Rewelacyjny telewizor, suszarka do włosów. Polecam!

    Odpowiedz
  • Najlepszą rekomendacją tego wspaniałego miejsca byłoby wypracowanie mojego syna lat 8, z którego dostał szóstkę (za mało miejsca aby przepisać :)) i prośba aby w przyszłym roku pojechać do Kowalowego Wzgórza na 2,5 tygodnia…. Wszystko naj! Sympatyczni gospodarze, piękne apartamenty i to jedzenie….Raj dla dzieci…plac zabaw, zwierzęta, zawsze jest z kim się bawić. A i okolica wspaniała – zalew, góry, kopalnie…nie sposób wymienić wszystkie atrakcje, które czekają na turystów. Serdecznie dziękujemy za wspaniały pobyt. KL

    Odpowiedz
  • Byłam w Kowalowym Wzgórzu na imprezie integracyjnej z pracy. Miejsce bardzo klimatyczne i urokliwe. Pokoje czyste a jedzonko przepyszne. Pani Kasia i jej mąż bardzo się starają, by goście czuli się dobrze. Dbają o wszystkich, są bardzo mili a przez to atmosfera u nich bardzo rodzinna i przyjazna. Cudowne miejsce na wyjazdy rodzinne i nie tylko. Dodatkowa atrakcją jest piękny piesek. Gorąco polecam.

    Odpowiedz
  • Marcin Monika
    05/01/2017 13:31

    Wspaniale miejsce :) cudowna atmosfera, wspaniale jedzenie :) przemili gospodarze :) Chetnie tutaj wrocilismy :) i chetnie wrocimy nie raz :)

    Odpowiedz
  • Pobyt sylwestrowy.

    Jak dotąd miejsce najlepsze w jakim byliśmy z dziecmi. Miejsce pod kazdym wzgledem dostosowane na odpoczynek z dziecmi. W pakiecie byl zapewniony czas dla dzieci ( warsztaty i animacje) oraz zabawa sylwestrowa z ogniskiem i fajerwerkami o polnocy. Kuchnia przepyszna !!! Gospodarze przemili – jednym słowem atmosfera jak w domu. Wszyscy czulismy sie bardzo swobodnie i bardzo odpoczelismy :) Jaś jest bardzo zachwycony miejscem i juz nie moze sie doczekac kiedy znowu zobaczy sie ze zwierzakami, ktore tu poznał. ( Franio jest jeszcze za mały , zeby nam cos opowiedziec ;))
    Szczerze polecamy, bo napewno jeszcze odwiedzimy to klimatyczne miejsce.
    Pozdrowienia i jeszcze raz dziekujemy za niezapomniany pobyt Kasi i Jarkowi ;)

    Paulina, Łukasz, Jaś i Franek ;)

    Odpowiedz
  • Beata z Warszawy
    Kasiu bardzo dziękujemy za cudowne Boże Narodzenie. Stworzyliście wspaniałą atmosferę, wszystko było pyszne, a czas który mieliśmy dla siebie dzięki pobytowi u Was bezcenny. Dziękujemy też Twojej cudownej , serdecznej mamie, którą zapraszamy do nas na zwiedzanie Warszawy. Nocleg ma zapewniony u naszej mamy, która pierwszy raz od wielu, wielu lat nie lepiła pierogów i uszek na Święta :) Ściskamy mocno i polecamy wszystkim pobyt u Was.

    Odpowiedz
  • Weronika
    06/02/2017 19:26

    Świetne miejsce dla rodzin z małymi dziećmi. Bardzo dobre warunki, PYSZNE jedzenie, ciekawe animacje dla dzieci. Bardzo podobała mi się kameralna atmosfera i bardzo życzliwe podejście do gości. Mieliśmy wrażenie, że gospodarzom naprawdę zależy na naszym dobrym samopoczuciu. Polecamy serdecznie, mam nadzieję że uda nam się wkrótce wrócić do Kowalowego Wzgórza :)

    Odpowiedz
  • Kowalowe Wzgórze odwiedziliśmy wraz z dwójką dzieci pod koniec zimy. Czuliśmy się jak w domu dzięki rodzinnej atmosferze, którą udało się stworzyć naszym przemiłym i serdecznym gospodarzom. Miejsce jest przytulne, kameralne i wygodne. Zapewnia wszystko, czego potrzeba, nawet huśtawkę dla dzieci w pokoju! Bardzo smakowało nam jedzenie – sprawdzona, domowa kuchnia, pyszne potrawy przyrządzane na miejscu (ich zapach cudnie snuł się po domu). A na wypadek grymaszenia dla dzieci zawsze dostępne były naleśniki ratunkowe.
    Dzieciaki pobyt wspominają bardzo miło – dzięki pomysłowym animacjom, zabawom w kąciku dla dzieci i w jadalni, a także dzięki towarzystwu innych dzieciaków. Nikomu nie przeszkadzała ferajna przetaczająca się przez korytarz np. bawiąc się w chowanego. Do tego można jeszcze dorzucić równie przyjaźnie nastawiony zestaw zwierzaków (pies i koty) i przepis na cudowny wypoczynek gotowy.
    Jedynym mankamentem okazała się niesprzyjająca pogoda (pechowo odwilż), ale nie przeszkodziło nam to w miłym spędzeniu czasu. Bliższa i dalsza okolica obfituje w tyle atrakcji, że nie nudziliśmy się ani przez chwilę. Nasi gospodarze zawsze chętnie podpowiadali, co warto odwiedzić.
    Mam nadzieję, że nie była to nasza ostatnia wizyta. Bardzo dziękujemy!

    Odpowiedz
  • Ela, Jacek i Kubuś
    29/05/2017 19:16

    Spędziliśmy z mężem i synkiem cudowne cztery dni na Kowalowym Wzgórzu. Cudowne miejsce z przepięknymi widokami, okolica bardzo malownicza, zwłaszcza w maju kiedy kwitnie rzepak, sarny podchodzą praktycznie pod okna samochodu. Kasia i Jarek to przemili gospodarze z sercem na dłoni, zawsze służą pomocą i pytają czy niczego nie brakuje. Stworzyli urocze miejsce z fantastycznym klimatem, pokoje czyściutkie bardzo przytulne, jedzenie bardzo smaczne, a zapach i smak racuchów będziemy długo pamiętać. Synek praktycznie nie chciał się nigdzie ruszać, duży plac zabaw, trampolina i przede wszystkim zwierzęta do których jest nieograniczony dostęp skradły jego serce, miał okazję doić krowę z przesympatyczną mamą Kasi oraz własnoręcznie robić masło. Te cztery dni to był dla mnie powrót do dzieciństwa i naładowanie baterii na długi czas, Kasiu Jarku dziękujemy i na pewno do Was wrócimy :)

    Odpowiedz
  • Dorota, Basia, Kuba, Maciek, Krzysiek
    30/05/2017 22:21

    Drodzy Gospodarze bardzo nam się u Was podobało, gratulujemy stworzenia tak miłego i przyjaznego gościom miejsca. Pokoje urządzone z wielkim smakiem, z szacunkiem dla starej architektury (piękne belki i cegły). Wyposażenie na bardzo wysokim poziomie. Atmosfera jak u rodziny. Całą rodziną ubiliśmy masło, które po chwili zajadaliśmy ze świeżo upieczonym chlebem i popijaliśmy maślanką – dla nas mieszczuchów niezapomniane przeżycie:) Dziękujemy Kasi, mamie Kasi, Pani kucharce i Jarkowi za tak sympatycznie i smacznie spędzony czas.

    Odpowiedz
  • Grzegorz
    16/08/2017 08:59

    Super! Fantastyczne miejsce na urlop z dziećmi. Dużo miejsca zarówno wokół gospodarstwa, jak i w środku (my mieliśmy ogromny Apartament Wiejski). Wyborne wiejskie jedzenie. Na przykład masełko z mleka, które jeszcze godzinę wcześniej nosiła w sobie krowa. Dodajmy, na chlebie, upieczonym na miejscu. Kto nie jadł, niech żałuje! Gospodarze są naturalnie bezpośredni i wyjątkowo mili. Dzięki położeniu, jest to również świetna baza wypadowa na zwiedzanie Kotliny Kłodzkiej. Polecam!

    Odpowiedz
  • Karolina
    18/08/2017 09:22

    Cudowna atmosfera, mili gospodarze, pyszne domowe jedzenie. Dzieci bardziej od zwiedzania lubiły być na gospodarstwie, bawić się z psem Argosem, kotkami, króliczkami,obserwować kurczaki i kozy, skakać na trampolinie i kąpać się w stawku. Dobrze zorganizowane zajęcia dla dzieci i ładnie urządzone pokoje. Miejsce godne polecenia.

    Odpowiedz
  • Kasia, Oliwia, Grzegorz
    19/08/2017 12:56

    Przyjeżdżając do Kamieńca nie spodziewaliśmy się zbyt wiele poza standardową agroturystyką. Jednak na miejscu już po zaparkowaniu nasze wrażenia uległy pozytywnej zmianie. Właściciele: Kasia i Jarek okazali się bardzo sympatycznymi gospodarzami. Sama lokalizacja pensjonatu, warunki pobytu oceniamy na 5+! Atrakcje na miejscu, zwierzyniec są godne polecenia. Samo jedzie w Kowalowym Wzgórzu dla nas było ogromnym pozytywnym doświadczeniem. Śniadania oraz obiady powalały smakiem oraz ilością:)!Ekipa gotująca godna polecenia! Dobre miejsce wypadowe do zwiedzania okolic Kotliny Kłodzkiej.

    Odpowiedz
  • Cudowna, ciepła atmosfera, odważę się nawet powiedzieć, że rodzinna :)
    Dzieciaki mają mnóstwo miejsc, gdzie mogą dać upust swojej energii,
    zorganizowane warsztaty dla dzieci, zwierzęta, no i pyszne, domowe jedzonko.
    Kasiu – jesteś przemiłą, ciepłą osobą, dzięki czemu chce się do Was wracać…
    Pozdrawiamy serdecznie
    Marysia i Tomek z chłopcami :)

    Odpowiedz
  • Krzysztof
    21/08/2017 18:22

    Po tygodniowym pobycie mogę stwierdzić jedno – jesteście wspaniali Jako baza wypadowa, genialne miejsce – do głównych atrakcji Gór Stołowych i Sowich do 40 minut samochodem. Samo otoczenie i wyposażenie gospodarstwa należy ocenić też na najwyższą notę i co więcej, zdjęcia na stronie nie kłamią. Brawa, brawa, brawa – do zobaczenia bo z pewnością tu wrócimy.

    Odpowiedz
  • Super miejsce dla rodzin z dziećmi. Na pewno wrócimy. Nasze dzieci nie chciały wyjeżdżać :)

    Odpowiedz
  • Wspaniałe miejsce na pobyt z dziećmi. Mnóstwo atrakcji w samym obiekcie (nie bede ich wymieniać, bo zgadzają się w 100% z tym co Właściciele prezentują w ofercie), pyszne jedzenie, czysto, przytulnie i rodzinnie. Okolica niezwykle ciekawa, wiele możliwości dłuższych i krótszych wycieczek. Jedyny “problem” – dzieciaki były tak zachwycone placami zabaw, zwierzakami i mini-plażą na miejscu że nawet nie chciały się nigdzie ruszać :)

    Odpowiedz
  • Katarzyna
    31/08/2017 20:59

    Miejsce z klimatem, gospodarze, którzy naprawdę lubią swoich gości i dbają o ich dobre samopoczucie w Kowalowym Wzgórzu, domowe jedzenie, cudowna okolica i moc atrakcji do zwiedzania w Kotlinie Kłodzkiej. Serdeczne podziękowania za cierpliwość i wskazówki , dokąd jeździć na wycieczki ???? – super strona internetowa!

    Odpowiedz
  • Miejsce czarujące. Można zregenerować siły . Czas jakby płynął tam wolniej. My spędziliśmy w kowalowym święta boźego narodzenia. Bylo bardzo rodzinnie prawie jak w domu. Gorąco polecam to miejsce

    Odpowiedz
  • Magda + Hubert + Julia + Natalia
    03/02/2018 17:35

    Spędziliśmy w Kowalowym Wzgórzu wspaniały tydzień ferii zimowych. Jest to miejsce bardzo urokliwe, z prawdziwym sielskim klimatem, pełne mruczących kotów. Byliśmy z dwójką 12-letnich córek. Bardzo im się podobały organizowane przez gospodarzy warsztaty i kontakt ze zwierzętami gospodarskimi. Jedzenie pyszne, domowe i przygotowane na miejscu. Właściciele okazali się przesympatyczni, czuliśmy się jak w domu! Pozdrawiamy wszystkich z Kowalowego Wzgórza, na pewno przyjedziemy tu w przyszłym roku!

    Odpowiedz
  • Aga W z rodziną
    15/02/2018 11:34

    Spędziliśmy tu wsparły tydzień ferii. Dzieci codziennie miały wieczorne atrakcje od dojenia krowy, poprzez robienie mydełek, karmników i wiele innych. Właściciele od razu łapią kontakt z gośćmi są pełni optymizmu i ciepła. Coś jeszcze? No tak -pyszne domowe jedzonko, duuuże przestronne pokoje i piękna okolica.
    Dziękujemy za magiczne, przepełnione spokojem, chwile !

    Odpowiedz
  • Wraz z dwoma córkami spędziliśmy w Kowalowym pełen cudownych wrażeń tydzień ferii pod koniec lutego. Jak zawsze pyszne jedzenie, doborowe towarzystwo oraz Kasia i Jarek robiący wszystko by wyjazd był jak najbardziej udany. Gorąco polecamy wszystkim rodzinom z dziećmi, chcącym trochę odpocząć, trochę pozwiedzać i przede wszystkim naładować się pozytywną energią. Na pewno jeszcze tu wrócimy.

    Odpowiedz
  • Kasia z Jarkiem stworzyli cudowne, pełnej dobrej energii miejsce, w którym od pierwszych chwil poczuliśmy się jak u siebie. Na pewno będziemy polecać Ich gospodarstwo znajomym, zwłaszcza tym z dziećmi, bo dla nich to prawdziwy raj. Podziękowania należą się też Paniom z kuchni za przepyszne jedzenie. Do tego Kowalowe Wzgórze jest też świetną bazą wypadową. Naprawdę spędziliśmy tam wspaniały czas. Dziękujemy za gościnę!!

    Odpowiedz
  • Ania, Przemek i Kubuś
    07/09/2019 13:03

    Kochani to był nasz pierwszy pobyt w tej części Polski a dzięki Wam będziemy go wspominać jeszcze milej. Pyszna domowa kuchnia i racuchy, za którymi już tęsknią i duzi i mali ;) ,cudowna Pani Kazia, która wspaniale nas ugościła, leniwe chwile na hamaku i huśtawka w stodole- mistrzostwo świata! A to wszystko w towarzystwie beczących kóz i wesoło bawiących się kociaków. Dziękujemy za to wyjątkowe miejsce. Będziemy Was szczerze polecać. Pozdrawiamy i do zobaczenia !

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Fill out this field
Fill out this field
Proszę wprowadzić prawidłowy adres email.
You need to agree with the terms to proceed

Menu